Nově spolupracujeme s Ženami na víně. Nový projekt, nový produkt - Víno Ženy na víně. Nákupem tohoto vína pomůžeme těmto třem organizacím: Rozalio, Vítej, Tlapky Mochov. Vyzkoušejte a uvidíte, že stojí za to pomáhat...

Sambal 50g Salvia Paradise

Kód: 496
Neohodnoceno
72 Kč
Skladem (1 ks)

Sambal je velice ostrý kořenící přípravek, který se využívá zejména v kuchyni Západní Indie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sambal

Sambal je velice ostrý kořenící přípravek, který se využívá zejména v kuchyni Západní Indie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas,zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

 

Výpečky sambal oelek

Na 2 porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 ks stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžička sójové omáčky,
  • 1 lžička soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítka libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.