Nově spolupracujeme s Ženami na víně. Nový projekt, nový produkt - Víno Ženy na víně. Nákupem tohoto vína pomůžeme těmto třem organizacím: Rozalio, Vítej, Tlapky Mochov. Vyzkoušejte a uvidíte, že stojí za to pomáhat...

Piri Piri 100 g Salvia Paradise

Kód: 499
Neohodnoceno
Výrobce: Salvia Paradise
57 Kč
Skladem (2 ks)

Piri Piri je kořenící přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Piri Piri

Piri Piri je kořenící přípravek, který se využívá v Mosambiku, Angole a různých částech Afriky. Jedná se o mírně ostré koření, které výborně dokresluje chuť různých druhů mas a omáček. Piri Piri má štiplavé a svěží aroma. Chuť samotné směsi je cítit po chilli papričkách – příjemně pikantní, celkově vyvážená. Neobsahuje sůl.

Složení: Cayenský pepř, paprika, česnek, cibule, kardamom, zázvor, oregano.

Použití:
Piri Piri se výborně hodí zejména do masových pokrmů. Doporučuje se především na grilovaná a rožněná masa či minutky, dále do mas mletých i k přípravě pečeného kuřete.

 

Maso Piri Piri

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 kg masa (kuřecí, vepřové, hovězí)
  • 50 ml červeného vína,
  • 100 ml olivového oleje,
  • 3 polévkové lžíce Piri Piri,
  •  sůl dle chuti.

Postup: Olivový olej, červené víno, koření Piri Piri a sůl smícháme a necháme pár minut odstát. Naporcované maso naložíme do připravené omáčky alespoň 2 hod. před rožněním či pečením v troubě. Při grilování pravidelně potíráme zbytkem piri piri omáčky. Maso Piri Piri podáváme se svěžím salátem nebo s křupavým bramborem a např. česnekovým dipem.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.